לבלב חלומו של גנן הפרמקלצ'ר

בס"ד

שעועית הלבלב (Lablab)

היא חלומו של כל פרמקלצ'ריסט

 צמח מטפס רב שנתי, את התרמילים הירוקים והשעועיות היבשות אוכלים, היא מטייבת את הקרקע ומזינה את האדמה מחנקן

מכונה גם "שעועית היקינטון", בגלל הפרחים, היא כוכב בגינות התועלת והפרמקלצ'ר.

הלבלב הוא מטפס רב שנתי נכרך מהיר צימוח שמוצאו מאפריקה, ממשפחת הקטניות. עם עלים בצורת לב ועמודי פריחה גדולים דמויי יקינטונים ורודים סגולים. הפרחים הופכים לתרמילים, גדולים ושטוחים הנאכלים בעודם צעירים , הטעם מזכיר שעועית ירוקה ( הלבלב יכול להחליף אותה בכל מאכל ).

את התרמילים קוטפים כשהם עדינים ללפני שהם הופכים לקשים וסיביים. חלק מהתרמילים מושארים על הצמח ונותנים להם להבשיל ולהפוך לזרעים יבשים. הזרעים מעיין שעועיות שחורות , בעלות פס לבן בולט לאורכן. טעמן, כשהן מבושלות, מזכיר טעם של פול.

החנקן בחינם : הלבלב, כבן למשפחת הקטניות, מסוגל "לקשור חנקן" מהאוויר.

החנקן הוא אחד מאבות המזון החשוב ועיקרי לצמחים, וכך הלבלב גם מטייב קרקע ממדרגה ראשונה, ומעשיר אותה בחנקן שהוא אוגר בשורשיו.

וכך בנוסף ליופי של הפרחים, הירוק הרב שנתי ( במקומות שאין קרה ) והזרעים כשהם ירוקים אפשר פשוט לבשל אותם במים ולאכול אותם ממש כמו שאוכלים אדממה. אפשר גם להקפיץ אותם בחבת גדול עם שמן זית וקצת שום ומלח ים גס. את השעועיות היבשות אפשר לבשל כמו שמבשלים עדשים או פול.
והנה לכם צמח פרמקלצ'ר למופת.
מתכון חומוס (פול) לבלב : המצרכים:
כוס זרעי לבלב מושרים 24 שעות שטופים ומסוננים,
בצל קצוץ גס,
2
שני שום קצוצות,
כפית כמון,
כפית מלח,
קמצוץ פלפל שחור. בסיר מזהיבים את הבצל, מוסיפים את הלבלב והשום ומקפיצים לדקה,מוסיפים מים לכיסוי ועוד קצת .
מרתיחים מטבלים וממליחים , מנמיכים את האש ומכסים את הסיר.
מידי פעם מערבבים ובמידת הצורך מוסיפים מים, עד שהלבלב מתרכך.
את הלבלב המבושל אפשר להוסיף לסלט חומוס או לאכול כרוטב ותוספת לאורז .

גם הפרחים והעלים של הלבלב אכילים, הפרחים מתקתקים ומשדרגים כל סלט, בצבע ובטעם.

לבלב פריחה שעועית הלבלב                                                     לבלב פרחים ושעועית יבשה.

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: