המטבח שלנו בנוי משאריות בניה

מה הוא מטבח אקולוגי או אקולוגיה גם במטבח.

כחלק מהתפיסה האקולוגית שלנו  והרצון לבנות מטבח עם משטח עבודה גדול , אחרי שנים של משטח עבודה של מטר חצי . 

וכמובן מחיר ארון מטבח (גם זה של איקאה ) באורך של כמעט 6 מטר היה עולה לנו כמה עשרות אלפים . 

ושלא נדבר על זה שבחינה אקולוגית הוא יהיה רחוק כמזרח ממערב , הרי את העצים גידלו בצפון אירופה (נכון לא פגעו ביער טבעי, וכל עץ שנעקר שותלים תחתיו עץ חדש , לפחת כך הם מצהירים ).

 וכדי לשנע את ארון המטבח לארץ היה עליו לעבור מרחקים גדולים כדי להגיע אלינו . ממקום הגידול של העץ , למפעל , ומשם למקום שבוא הוא נארז, ואז באוניות לנמל בארץ ומשם במשאיות למקום בו הוא נמכר, תוך כדי שריפת דלק. הוסיפו לכך את גזי החממה שנפלטים בתהליך היצור, וכן את הנייר והקרטון, הפלסטיק הניילון וקלקר המשמשים לאריזתם ולהשלכתם מיד עם הגעתם אלינו. והרי לכם התמונה הרחבה.

אז החלטנו שאת המטבח שלנו ניבנה  משאריות (לא משאריות אוכל, הם עוברים אחר כבוד להאכלת התרנגולות ולקומפוסטר) אלה משאריות הברזל, הגבס, ואריחי הקרמיקה  שנישארו מהבניה . 

השיש הוא העלות היחידה בבנית המטבח וגם הוא מאבן מקומית שיש חברון (שהגיע ממחצבה לאבן ליד שכם ישירות בלי פערי תיווך). וכמובן צריך קבלן בניה שפתוח לשיגעונות של הלקוח.

 

בתמונה – בניית המטבח משאריות הגבס המודבקות על קונסטרוקציה של מוטות ברזל ועליו מודבקים אריחי הקרמיקה שנישארו מהריצוף.

וכמובן אחרי שאשתי  היקרה תפרה וילונות לפתחי הארונות ווילון תואם לחלונות הרי מטבח מושלם.

ואחרי שנה וחצי  לקראת החורף  שיהיה יותר חמים אישתי ובתי תפרו לנו  עיצוב חדש.

 

המראה החדש בנוסח כפרי.

אז חסכנו הרבה כסף, אבל בעיקר שם המשחק הוא אקולוגיה מיחזור וחיים בפשטות מרצון.

כמובן שיש במטבח שני פחים אחד לזבל כללי, והאחד לזבל אורגני ושאריות אוכל (לא בשרי) שמשמש להאכלת התרנגולות  וחוזר למטבח כביצים .

קליפות ודברים שהתרנגולות לא אוכלות  (קליפות תפוזים, קליפות רימונים…) עושות את דרכם לקומפוסטר .

בקבוקים ומיכלי פלסטיק נצברים בפחים גדולים מחוץ לבית ובהמשך יזרקו לכלובי המיחזור, בקבוקי הפיקדון נארזים בשקיות של 10 כל אחת וביום הקניות שלנו פעם בשבוע (אנחנו עושים קניות פעם אחת בשבוע היות ואין לנו בישוב מכולת  אנחנו מרכזים את הקניות והסידורים ליום אחד. {וקונים באריזות גדולות . קטניות, דגנים, תבלינים אנחנו קונים בתיפזורת כדי למהימנע  מאריזות מיותרות ,זה גם יותר זול}. וכמובן החיסכון בדלק והפחתה בשימוש במכונית.

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s